Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny storaffär i bussbranschen: Björks & Byberg köper Lindbergs Buss

Genomför storaffär: Alan Björk och Malin Wagerman från Björks & Byberg, Patrick Lindberg, Lindbergs Buss och Tomas Byberg, Björks & Byberg-

Genomför storaffär: Alan Björk och Malin Wagerman från Björks & Byberg, Patrick Lindberg, Lindbergs Buss och Tomas Byberg, Björks & Byberg.

En ny storaffär i svensk bussbransch blev klar på fredagen i och med att Björks & Byberg-bolagen köper Örebrobaserade Lindbergs Buss. Med det senaste förvärvet får Björks & Byberg cirka 900 fordon och drygt 1700 medarbetare.

Lindbergs Buss är ett familjeägt bolag med 150 medarbetare och huvudkontor i Örebro.  Bolaget har drygt 100 fordon och kör beställningstrafik, expressbusstrafik, servicetrafik och skolskjutsar.

– Jag har tillsammans med en fantastisk personal fått vara med och bygga upp en verksamhet som jag känner stolthet över. När jag bestämde mig för att sälja var det naturligt att söka efter en köpare som driver verksamheten i samma anda, säger Patrick Lindberg, tidigare ägare av bolaget.

Björks & Byberg har de senaste åren växt kraftigt. Med förvärvet av Lindbergs kommer koncernen tillsammans med ägarbolagen att ha ca 900 fordon och drygt 1700 medarbetare från Arvidsjaur i norr till Finspång i söder.

– Den här affären känns väldigt bra för oss. Lindbergs har ett mycket gott rykte och vi tycker att deras verksamhet och stationering passar oss bra. Då Patrick ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över. Vi är redan starka i regionen och detta stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Alan Björk, delägare i Björks & Byberg.

I Björks & Byberg ingår sedan tidigare bussbolagen Björks Buss, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik och Weidermans Buss. Ägargruppen består av Byberg & Nordin Busstrafik, Alan Björk, Gottne Invest och MB Smart Solutions.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)