Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare på måndag för unga i Övik

På måndag är det smygpremiär för ungdomskortet som ger alla unga i Örnsköldsvik fria bussresor. Bild: Örnsköldsviks kommun.

På måndag är det smygpremiär för ungdomskortet som ger alla unga i Örnsköldsvik fria bussresor. Bild: Örnsköldsviks kommun.

På måndag börjar Örnsköldsviks kommun dela ungdomskort som ger kommunens ungdomar rätt till gratis bussresor. Kommunens ambition med de fria bussresorna är att skapa bättre rörlighet för kommunens ungdomar och att uppmuntra till hållbara resvanor redan i tidiga år.

Ungdomskortet gäller för alla barn- och ungdomar, 7-19 år, som är folkbokförda i Örnsköldsviks kommun. Med kortet reser ungdomarna gratis med linjelagd busstrafik inom hela kommunen. Kortet gäller hela dygnet och antalet resor är obegränsat.

Ungdomskortet är ett personligt färdbevis som gäller från 1 januari det år barnet fyller 7 år, till 31 december det år barnet fyller 19 år.

Ungdomskortet, som ersätter det nuvarande skolkortet, börjar gälla i samband med höstens skolstart. Ungdomskortet kommer, under förutsättning att eleven lämnat in ansökan, att delas ut på respektive skola i samband med läsårets start. Smygpremiär sker dock redan 15 augusti när samhällsbyggnadsnämndens ordförande delar ut de första korten till några ungdomar som nu kan åka gratis buss till sin träning.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)