Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trafkverket satsar på gratisbussar för att minska biltrafik

Södertäljebron på fredagen. Nästa vecka ökar trafiken avsevärt – men gratisbussar finns som alternativ. Foto: Trafikverket.

Södertäljebron på fredagen. Nästa vecka ökar trafiken avsevärt – men gratisbussar finns som alternativ. Foto: Trafikverket.

För att lindra trycket i biltrafiken och minska köerna till motorvägsbron i Södertälje satsar Trafikverket på gratisbussar mellan Skärholmen i södra Stockholm och Södertälje. Gratisbussarna ska rulla till dess att reparationsarbetet av den skadade bron är klar i början av september. Trafiken börjar denna måndag.

Under tiden som reparationerna pågår räknar Trafikverket med att det kommer att vara köer och längre restider för södergående biltrafik. Ett sätt at undvika problemen är att välja kollektivtrafiken istället för bilen.

Därför satsar Trafikverket på gratisbussar var tionde minut mellan Skärholmen och Södertälje. Dessutom finns det fri pendlarparkering i Skärholmens centrum och vid Scania i Södertälje. Därifrån kan resenärerna välja att ta pendlarbuss eller ordinarie kollektivtrafik. Skyltar och parkeringsvärdar kommer att hjälpa resenärerna till rätta.

Även SL:s pendeltågstrafik kommer att förstärkas med extratåg och SJ-tågen till och från Eskilstuna, Nyköping och Linköping/Norrköping kommer att ha extra vagnar.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)