Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digital satsning i Blekinge

Blekingetrafiken installerar nu nya realtidsskyltar på busshållplatserna. Foto: Blekingetrafiken.

Blekingetrafiken installerar nu nya realtidsskyltar på busshållplatserna. Foto: Blekingetrafiken.

Blekingetrafiken genomför nu flera digitala satsningar. Den 22 augusti lanserar man sin nya app Snabbiljetten. Dessutom sätts nya digitala tidtabeller upp i hållplatser så att resenären kan se hur lång tid det är kvar tills bussen kommer.

Med appen Snabbiljetten behöver man varken ha bankkort eller kontanter nära till hands. Appen kostar ingenting att använda och man kommer igång och kan köpa biljetter direkt sedan man har kopplat ihop den med ditt bankkort. Vill man resa över kommungränsen eller vidare i södra Sverige hänvisas man till Reseplaneraren.

Antingen köper man och använder biljetten direkt eller så förköper man biljetter som man sedan aktiverar innan man går ombord.

– Fördelen med Snabbiljetten är att resan blir snabbare för både resenären och medpassagerarna. Idag betalar många med bankkort ombord på bussen och det gör att det tar extra tid innan bussen kan köra vidare, säger Claes Fischer Affärsutvecklare på Blekingetrafiken.

Nya, digitala skärmar med realtidsinformation sätts också upp på de hållplatser där flest resenärer stiger på.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)