Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Explosiv ökning i Blekinge

Blekingetrafiken hade i juli en 22-procentig resandeökning. Foto: Ulo Maasing.

Blekingetrafiken hade i juli en 22-procentig resandeökning. Foto: Ulo Maasing.

Det har varit en nästan explosionsartad utveckling av bussresandet i Blekinge i sommar. Jämfört med juli förra året har Blekingetrafiken haft en 22-procentig ökning av antalet resor under juli i år. I absoluta tal handlar det om 55 000 fler bussresor än under juli 2015.

Ökningen har i huvudsak skett i Blekinges städer. I Ronneby, till exempel, har trafiken mellan centrum och Kallinge, d v s linjerna 21 och 22, ökat med 11 000 resor vilket motsvarar 34 procent. I Karlskrona har linje 1 mellan Lyckeby och Trossö ökat med 15 000 resor, vilket motsvarar 21 procent.

Likaså har man haft en kraftig resandeökning mellan hamnen på Verkö och centrala Karlskrona, något som Blekingetrafiken troir beror på att fler polska besökare väljer att ta bussen till och från färjan, bland annat därför att det har blivit enklare att köpa bussbiljett vid färjeterminalen.

Även resorna mellan Karlshamn och Sölvesborg visar en bra ökning.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Var det inte första sommaren i Blekinge med sommarkort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)