Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratisbussar lockade inte köande bilister

Motorvägsbron i Södertälje är avstängd i södergående riktning. Men bilisterna fortsätter att köa i stället för att åka gratisbuss. Foto: Hans Ekenstang.

Motorvägsbron i Södertälje är avstängd i södergående riktning. Men bilisterna fortsätter att köa i stället för att åka gratisbuss. Foto: Hans Ekenstang.

De gratisbussar som Trafikverket har satt in mellan Skärholmen i södra Stockholm och Södertälje lockar få bilister. Syftet med gratisbussarna är att minska på trycket på motorvägsbron i Södertälje som sedan tidigare i sommar är avstängd i södergående riktning. Men på måndagen, den första dagen med gratisbussar, valde få att ta bussen istället för bilen, rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Det var tre gratis busslinjer som började köra mellan Skärholmen och Södertälje på måndagen. Men resenärerna var få. Tidningens reporter har också träffat en av Nobinas kundvärdar, Arne Saand, vid Södertälje syd på måndagseftermiddagen.

– Här från Södertälje syd har det varit två passagerare in till Skärholmen och att en har kommit tillbaka säger
Arne Saand.

Han tror att en orsak till att resenärerna har varit få är att det har tagit lång tid med bussarna eftersom det tillfälliga kollektivkörfältet på motorvägen, mellan Hallunda och Södertälje, inte har respekterats av bilisterna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)