Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kört med kontanter i Norrbotten

Bussarna i Norrbotten blir kontantfria den 1 september. Foto: Ulo Maasing.

Bussarna i Norrbotten blir kontantfria den 1 september. Foto: Ulo Maasing.

Den första september tar även Länstrafiken Norrbotten steget över till kontantfritt på bussarna. Syftet är att skapa en säkrare arbetsmiljö för bussförarna genom att minska risken för rån. På busstationer runtom i länet kommer det fortfarande vara möjligt att betala såväl med kontanter som kort. Ombord på bussarna finns möjlighet till kortbetalning.

Som alternativ hänvisas resenärerna till länstrafikens mobilapp där man kan köpa biljett senast 20 minuter innan resan. Man kn också registrera sitt busskort på länstrafikens hemsida och köpa resan med hjälp av  sitt busskort. Då gäller det dock att vara ute i tid. Senast tolv timmar innan avresan ska köpet vara genomfört.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)