Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Släpigt lyft för busstrafikens kapacitet

Busstag

Busståg – allt populärare i tysk storstad. Foto: MVG.

Bayerns huvudstad München fortsätter att satsa på bussar med släpvagn, av lokaltrafiken MVG (Münchener Verkehrsgesellschaft) döpta till busståg. På måndagen satte man ytterligare femton busståg i trafik i den bayerska storstaden som sedan tidigare har 37 sådana busståg som ägs av MVG. Dessutom har privata bussföretag som samarbetar med MVG nio busståg, vilket gör att München nu är uppe 61 sådana i kollektivtrafiken.

Därmed har München Europas största flotta av busståg, men det stannar inte vid det. Under de närmaste åren planerar MVG att skaffa ytterligare cirka 100 busståg för att klara trycket från ett ökat antal resande.

Enligt MVG har de cirka 23 meter långa busstågen omkring 30 procent högre kapacitet än ledbussar och de passar enligt företaget särskilt bra för att klara trafiktoppar för arbetsresor och skoltrafik, i synnerhet på linjer med många resenärer. Men de används också för att köra ersättningstrafik för spårbundna trafikmedel.

Såväl bussarna som är normallånga stadsbussar och släpvagnrna är anpassade för personer med funktionsnersättning och har nigning och rullstolsramp. De har också videoövervakning, informationssystem och luftkonditionering.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)