Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvobussar för halv miljard till Norge

187 Volvobussar på en gång levererades till två bussföretag i norska Rogaland. Foto: Volvo Norge.

187 Volvobussar på en gång levererades till två bussföretag i norska Rogaland. Foto: Volvo.

Volvo har under loppet av två sommarmånader, juni och juli, levererat nya bussar för närmare 510 miljoner kronor till Norge. Den största leveransen, 187 bussar, gick till bussföretag i Rogaland fylke (län) i sydvästra Norge, där Stavanger är största stad.  De 187 bussarna gick till Norgesbuss (110 bussar) och Nettbuss (77). En av bussarna till Nettbuss var därtill  en Renault Master minibuss, de övriga Volvo 8900 tillverkade vid Volvos fabrik i Polen.

Samtliga bussar till Nettbuss är lågentrébussar, medan fem av de 76 bussarna till Nettbuss är lågentrébussar och övriga är försedda med normalgolv samt rullstolshiss.

Bussarna ska gå i trafik för trafikhuvudmannen i Rogaland, Kolumbus, på ett trafikavtal på 8 + 2 år.

Till Firda Billag i Fördre i södra Norge har Volvos norska återförsäljare levererat 63 Volvobussar och tio Renault Master. 58 av Volvobussarna är av modell 8900 och fem är Volvo 9700. Bussarna ska gå i linjetrafik i Sunnfjord de närmaste åtta åren.

I Valdres i Oppland fylke har Volvo levererat 31 bussar till bussföretaget Trønderbilene för trafik åt huvudmannen i fylket, Opplandstrafikk på ett avtal som löper på 8 + 2 år. Av de 31 bussarna är fem turist/expressbussar av modell Volvo 9500, 26 är Volvo 8900 med normalgolv och en är en Volvo 7900 Hybrid.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)