Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuffare parkera bussen i Stockholm

Från den 1 september blir det svårare och dyrare att parkera bussen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Från den 1 september blir det svårare och dyrare att parkera bussen i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Från den 1 september blir det besvärligare och dyrare att parkera en buss i Stockholms innerstad. En regel som har gjort livet lättare för bland annat bussförare och bussföretag upphör då att gälla, nämligen regeln om att tunga fordon samt taxi får parkera under högst 30 minuter vardagar måndag – fredag mellan kl 6 och 18 även där det är parkeringsförbud.

Men det stannar inte vid det. Samtidigt inför Stockholms stad avgift på de reserverade parkeringsplatserna för buss. I större delen av innerstan är avgiften 50 kronor per timme.

Dessutom kommer avgiftsbelagd parkering att införas i fler områden i närförorterna, vilket innebär att det gäller att se upp var man ställer bussen även om man parkerar utanför tullarna.

Den tid då man måste betala parkeringsavgift utökas därtill i jämförelse med idag.

Här finns utförligare information om gatuparkering i Stockholm.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Då kan vi väl köra våra turister till T.banan istället,för Stockholm vill ju inte ha några turister,jag hoppas många turister får upp ögonen för detta idiotiska förslag,han eller hon måste vara sinnesförvirrad.Jag kommer att berätta för de olika turistorganisationerna om detta, skicka turisterna till Finland eller Norge istället,vem skall betala parkeringsavgifterna,vi förare eller våra bolag eller ganska guiderna på bussarna får ut och betala för den tid de vill vi skall vänta på dem,eller kanske arrangörerna för turistgrupperna vill betala,Nej stop med dessa dumheter ni i Stockholm,ni kommer att förlora miljoner på detta trams.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)