Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt samarbete om digitalt lyft för kollektivtrafiken

ransdev Sveriges vd Gunnar Schön tillsammans med de fyra studenter som ska föra in nmya idéer i verksamhetn. Från vänster Yuki Kitsuda, Japan; Camilla Brandow, Sverige, men även verksam i Ghana; Christopher Sandström, Sverige och Saba Sinha, Indien. Foto: Transdev.

Transdev Sveriges vd Gunnar Schön tillsammans med de fyra studenter som ska föra in nya idéer i verksamheten. Från vänster Yuki Kitsuda, Japan; Camilla Brandow, Sverige, men även verksam i Ghana; Christopher Sandström, Sverige och Saba Sinha, Indien. Foto: Transdev.

Buss-och tågoperatören Transdev ska fortsätta sitt samarbete med den  kreativa affärsskolan Hyper Island. Syftet är att skapa kreativa lösningar och undersöka möjligheter att utnyttja den digitala utvecklingen för att höja resenärsupplevelsen, främja utvecklingen av en hållbar kollektivtrafik och underlätta för Transdevs medarbetare. Hyper Island har sin bas i Malmö och verksamhet i flera städer runt om i världen.

Samarbetet inleddes för ett år sedan då 261m studenter från Hyper Island medverkade i en hack där de frick 72 timmar på sig att ta fram kreativa idéer på hur kollektivtrafiken kan innoveras och utvecklas i framtiden. Samtidigt bjöds politiker och tjänstemän från kommuner, landsting och riksdag in till rundabordssamtal om framtidens kollektivtrafik.

Nu fortsätter Hyper Island och Transdev sitt samarbete genom att trafikföretaget tar in fyra elever från skolan. De ska under två månader praktisera på företaget. Studenterna kommer att arbeta tillsammans för att skapa kreativa lösningar och undersöka möjligheter att utnyttja den digitala utvecklingen för att förhöja resenärsupplevelsen, främja utvecklingen av en hållbar kollektivtrafik och underlätta för Transdevs medarbetare.

– Vi är mycket glada att välkomna fyra studenter som kommer till oss med spännande kompetenser och nya idéer. Vi är väldigt förväntansfulla över vad de kommer att komma fram till. Senast hade vi 261 studenter som arbetade under 72 timmar. Nu tar vi istället in fyra studenter som ska arbeta hos oss under några månader, vilket kommer hjälpa oss till djupare insikter och nya lösningar, säger Eva Tiséus marknads- och kommunikationsdirektör Transdev Sverige.

De fyra studenterna kommer från Sverige, Japan, Ghana och Indien.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)