Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Startar egen busslinje när länstrafiken lägger ner

När Östgötatrafiken lägger ner startar friskola egen busslinje. Foto: Ulo Maasing.

När Östgötatrafiken lägger ner startar friskola egen busslinje. Foto: Ulo Maasing.

Östgötatrafiken la nyligen ner en lång rad busslinjer på landsbygden i Östergötland – och planerar ytterligare nerdragningar. Nerläggningarna har mötts av många protester, men Tryserums friskola i Valdemarsvik väljer att ta saken i egna händer. Man startar en egen busslinje med hjälp av ett lokalt bussföretag.

Den tredje oktober går premiärturen mellan Tryserum i Valdemarsviks kommun och Hannäs i Åtvidabergs kommun.

Den busslinje som friskolans elever tidigare kunde använda, Östgötatrafikens linje 535, tillhör dem som har lagts ner o h eleverna vid friskolan har nu inga möjligheter att åka buss till skolan. Kostnaden för skolan för den egna busslinjen blir 7 – 800 000 kronor.

– Vi får inget bidrag från kommunen till det här utan finansierar det med våra verksamhetspengar. Vi har kapital så att vi reder ut det kommande året och sen får vi titta framåt för att hitta långsiktiga lösningar, säger skolans rektor Camilla Andersson, till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)