Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbolag ordnar mat till utsatta barn

Föraren Stefan Jönsson visar en av julmatkassarna. Oftast kör han  sträckan Malmö – Göteborg med Nettbuss Bus4You. Foto: Nettbuss.

Föraren Stefan Jönsson visar en av julmatkassarna. Oftast kör han sträckan Malmö – Göteborg med Nettbuss Bus4You. Foto: Nettbuss.

Expressbussföretaget Nettbuss Bus4You satsar på välgörenhet inför julen. Man gör det genom att stödja hjälporganisationen Giving People i dess arbete med att hjälpa behövande barnfamiljer. Initiativet inleddes med att bolaget skänkte 100 000 kronor till insamlingen av julmatkassar, vilket motsvarar 333 matkassar. Vidare kommer varje resa under perioden 1 till 20 december att ge ytterligare ett bidrag då varje bokad biljett genererar 5 kronor till Giving People. Målet är att komma upp i minst 1000 matkassar.

– Vi jobbar alltid efter något vi kallar ”det goda värdskapet”. Ett gott värdskap är relevant och användbart i verksamheter där mötet mellan människor är viktigt. Det är lika relevant i en tid då det finns barnfattigdom – i ett av världens mest privilegierade länder. Vi hoppas att insamlingen kommer upp i 300 000 kronor, vilket innebär att vi ställer 1000 matkassar på bordet hos behövande familjer, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel.

I  fjol hjälpte Giving People fler än 1250 familjer att få julmat eller julklappar och nästan 5000 barn fick julklappar tack vare olika insamlingar. I och med samarbetet med Nettbuss Bus4You har ytterligare uppemot 1000 barn chansen att få äta sig mätt på julafton.

–Vårt arbete pågår varje dag med att hjälpa barnfamiljer som är ekonomiskt utsatta. Därför är vi otroligt tacksamma för att Nettbuss Bus4You vill hjälpa oss att hjälpa, säger Linda Gurenius som är verksamhetschef för Giving People.

Utöver att resenärerna är med och bidrar till Giving People bara genom att resa med Nettbuss Bus4You kan de även bidra själva. I bokningssystem kommer varje resenär kunna skänka 5 kronor ur egen ficka mellan den 1 till 20 december.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)