Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dramatisk ökning i Umeå

En av Umeås elbussar från Hybricon vid ändhållplatsen i Carlshöjd. Foto: Ulo Maasing.

En av Umeås elbussar från Hybricon vid ändhållplatsen i Carlshöjd. Foto: Ulo Maasing.

Bussresandet i Umeå fortsätter att öka dramatiskt. Redan efter elva månader i år har fler rest med stadsbussarna i Umeå, den så kallade Ultratrafiken, än under hela 2015. Resandeökningen är femton procent.

– Vi kommer att ha mer än en miljon fler resor 2016 än 2015 vilket innebär en ökning från drygt sju miljoner resor till drygt åtta miljoner resor, berättar Fredrik Forssell, kollektivtrafikchef i Umeå kommun, för bussmagasinet.se

 – Och det här sker efter att vi under tio års tid haft en genomsnittlig tillväxt på ca 6 % per år. Vi har en resandeökning sedan 2005 på över 90 %.  Det roliga är att vi i stort set inte har någon nettokostnadsökning mellan 2012 och utfallet 2016.

Ultratrafiken körs sedan i somras av Transdev.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)