Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordamerikansk offensiv för brittisk busstillverkare

Alexander Dennis Enviro500. Foto: ADL.

Alexander Dennis Enviro500. Foto: ADL.

Världens största tillverkare av tvåvåningsbussar, brittiska Alexander Dennis (ADL), siktar på att kraftigt öka sin närvaro på den nordamerikanska bussmarknaden. Det sker genom ADL:s nordamerikanska dotterbolag ADI som tar över tillverkningen av dubbeldäckare i en nordamerikansk fabrik från en underleverantör, samtidigt som man bygger ut kapaciteten.

Man kommer att ha en produktionslina för treaxliga Enviro500 med 4,1 meters höjd och en lina för nya Enviro500 SuperLo som är 3,9 meter hög och som har tagits fram för att klara bland annat lägre viadukter och broar.

ADL:s dubbeldäckare går idag i trafik i Seattle, Las Vegas, San Francisco, New York, Ottawa och Toronto. Dessutom går ett stort antal av företagets dubbeldäckare i trafik i bland annat Storbritannien, Hongkong, Singapore och Australien.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)