Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Prisad buss kör VM-spelare

44 Iveco Magelys turistbussar används av Transdev för transporterna under handbolls-VM i Frankrike. Foto: Transdev.

44 Iveco Magelys turistbussar används av Transdev för transporterna under handbolls-VM i Frankrike. Foto: Transdev.

Just nu pågår handbolls-VM i Frankrike med deltagande av lag från 24 nationer. Transporterna i de åtta städer där tävlingen avgörs körs av Transdev på uppdrag av det franska handbollförbundet. För transporterna använder Transdev totalt 44 Iveco Bus Magelys turistbussar. Modellen har tidigare utsetts till årets turistbuss i Europa år 2016.

Sammanlagt spelas 84 matcher. Själva gruppspelet, som inleddes förra veckan, avgörs i städerna Nantes, Metz, Rouen och Paris. De sex sista matcherna samt kvartsfinalerna spelas i Lille, Albertville, Montpellier och Paris. Semifinalerna och finalen den 29 januari avgörs också i Paris.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)