Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordresande i Halland

Resandet med Hallandstrafiken satte nytt rekord i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Hallandstrafiken satte nytt rekord i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Hallandstrafikens bussar och tåg nådde 2016 en ny rekordnivå. Under året ökade det totala resandet med Hallandstrafiken med 5,5 procent, jämfört med året innan. Under de senaste tio åren, det vill säga 2016 jämfört med 2006, har resandet ökat med 63 procent.

Stadsbusstrafiken visar på en positiv utveckling i samtliga orter i Halland. Totalt ökade resandet med drygt 10 procent inom stadsbusstrafiken. I Halmstad, som har haft en positiv utveckling sedan 2013, ökade resandet med 5,7 procent under 2016 jämfört med året innan. I november gjordes den miljonte resan på linje 30, som går mellan Eurostop och Tylösand, och i december nåddes fyra miljoner resor i stadsbusstrafiken i Halmstad.

I Varberg har resandet ökat med drygt 36 procent jämfört med föregående år. Resandeutvecklingen har varit mycket positiv sedan stadsbusslinjenätet lades om i december 2015. Varberg hade för första gången fler resor än stadsbusstrafiken i Falkenberg under ett år. Falkenberg fortsätter dock att öka. Ökningen var 10 procent under 2016 jämfört med året innan. I Kungsbacka ökade resandet med ca 34 procent.

Även regionbusstrafiken ökade med totalt 5,3 procent under 2016.

Tågresandet på Västkustbanan hade en ökning med 3,5 procent.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)