Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

1350 Scaniabussar till Iran

ScanialoggaI samband med statsminister Stefan Löfvéns och handelsminister Ann Lindes officiella besök i Iran i veckoslutet har Scania fått ett genombrott på den iranska bussmarknaden. Företaget har tecknat en principöverenskommelse med den iranska provinsen Isfahan och investeringsbolaget Shahr-e Atiyeh om leverans av 1 350 bussar för kollektivtrafik i Isfahan och fyra andra iranska städer. De första bussarna sätts i trafik i slutet av detta år.

Bakgrunden är att det finns ett starkt behov av att bygga ut och förnya kollektivtrafiken i Iran. Isfahan, 450 km öster om Teheran, och fyra andra städer kommer att få hållbara kollektivtrafiklösningar. Scania och företagets iranska partner Oghab Afshan ska leverera 350 bussar till Isfahan och inom ramavtalet med Shahr-e Atiyeh finansieras upp till 1 000 bussar.

Iran är en av Scanias tio största bussmarknader i världen. Privatägda Oghab Afshan har varit Scanias samarbetspartner och distributör sedan år 2000. Det iranska företaget sysselsätter närmare 1 100 personer för sin Scaniaproduktion, varav 860 i bussfabriken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)