Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussrekord i Sörmland

Fler än någonsin tog i fjol bussen i Sörmland.

Fler än någonsin tog i fjol bussen i Sörmland.

Fjolåret blev ett rekordår för busstrafiken i Sörmland. Antalet bussresor ökade med sju procent jämfört med 2015 som också var ett starkt år för Sörmlandstrafiken.

Totalt gjordes 10,9 miljoner bussresor med Sörmlandstrafiken under 2016. Jämfört med 2015 är det en ökning med sju procent. Flens kommun toppar reseutvecklingen och visar upp en ökning med 26 procent jämfört med 2015. Den stora ökningen där kan enligt Sörmlandstrafiken delvis förklaras med det relativt stora mottagandet av nyanlända i kommunen samt genom förändringar i skolstrukturen.

Men all stadstrafik och så gott som all landsbygdstrafik i Sörmland har haft resandeökningar.

– Resandeökningen totalt i länet ser vi som ett resultat av förbättringar i trafiken. Under 2016 genomförde vi flera förändringar för att öka kapaciteten, inte minst när det gäller stadstrafiken i Eskilstuna och Strängnäs, säger Matthias Pfeil som är utredare och analytiker på Sörmlandstrafiken.

Också resandet med tåg från de sörmländska stationerna har ökat 2016. Antalet påstigande uppgick totalt till drygt 2,8 miljoner, vilket motsvarar en ökning på nästan fyra procent jämfört med 2015.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)