Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

En blomma till alla bussförare

Foto: Ulo Maasing.

Foto: Ulo Maasing.

Den här lördagen, den 18 mars, är det Bussförarnas Dag. Vi på bussmagasinet.se vill gärna uppvakta alla landets bussförare med en enkel blomma som uppskattning för det viktiga arbete ni gör. Bussen står idag för mer än hälften av alla kollektivtrafikresor i Sverige. Ni bussförare gör varje dag ett fantastiskt arbete, ibland under svåra förhållanden, som är avgörande för att samhället ska fungera. Ni är värda all uppskattning!

I Sverige har Bussförarnas Dag firats sedan 2014, men den kom till i Seattle i USA 2009. Det var den 18 mars som världens första buss i form av en hästomnibus startade sina turer i Paris år 1662.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. HJÄRTE-GRATTIS till alla KOLLEGOR!

    Det var visserligen 50 år sedan jag körde buss, sista sommaren med vänstertrafik. Osynkade högerstyrda drögar med ”muskelservo” en morgon, nya vänsterstyrda med automat på eftermiddagen. Mycket lärorikt och roligt. Och jag har alltid undrat över varför bussförare, som har ansvar för fordon i miljonklassen och ett stort antal människors liv inte har betalt därefter. Jämför man med den som för fram ett flygplan är ju skillnaden inte ”himmelsvid”, med undantag för att en pilot även har höjden att kalkylera med. Och assistansen hen får är ju en helt annan än bussförarens, som ensam måste fatta alla beslut.
    Så fram för bättre betalt i förhållande till ansvaret. Kör jämnt och lugnt Det är tryggast för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)