Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer gränspendling med expressbuss

Nettbuss express skapar möjligheter till gränspendling för sjukhusanställda. Foto: Nettbuss.

Nettbuss express skapar möjligheter till gränspendling för sjukhusanställda. Foto: Nettbuss.

Expressbussföretaget Nettbuss express skapar i slutet av månaden fler möjligheter till gränspendling, inte minst för svensk sjukvårdspersonal som arbetar i Norge. Från och med den 27 mars kommer företagets expressbussar på linjen Oslo – Göteborg – Köpenhamn att angöra Kalnes sjukhus norr om norska Sarpsborg, alla dagar i veckan.

Det innebär en fördubbling av antalet avgångar till och från Sarpsborgsområdet vilket är en fördel både för arbetspendlande sjukvårdspersonal från Sverige och för övriga besökare till och från sjukhusområdet.

I samband med att Kalnes sjukhus öppnade verksamheten för allmänheten i november 2016 har resebehovet ökat successivt. Sjukhuset är idag den största arbetsplatsen i Östfold med fler än 5000 anställda och många av dem pendlar dagligen till arbetet.

Genom att erbjuda resealternativ med buss blir det smidigt för arbetspendlare från näraliggande kommuner i Sverige såsom Tanum, Uddevalla och Göteborg att ta sig till och från sin arbetsplats, framhåller Nettbuss express.

Företaget konstaterar också att det är en stor fördel att sjukhusbyggnaden har ett strategiskt läge vid E6:an vilket underlättar transporten till och från området. Även busshållplatsen har en bra placering för att expressbussarna ska kunna stanna nära sjukhusets huvudentré för på- och avstigning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)