Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt resecentrum på gång i Sundsvall

Skiss av det förslag till rezsecentrum i Sundsvall som nu ska utvecklas vidare. Illustration: MAF Arkitektkontor.

Skiss av det förslag till resecentrum i Sundsvall som nu ska utvecklas vidare. Illustration: MAF Arkitektkontor.

Nu har Sundsvalls kommun valt ut det förslag till ett nytt resecentrum som ska utvecklas vidare. I februari köpte kommunens utvecklingsbolag SKIFU Sundsvalls centralstation av Jernhusen. 2019 planeras stationsområdet att byggas om till ett nytt, modernt resecentrum.

Det förslag som man nu ska utveckla vidare är skapat av MAF Arkitektkontor i Luleå. Senare ska politiska beslut om den slutliga utformningen fattas.

– En upprustning till ett modernt resecentrum är prioriterat. Pendlingen i regionen ökar och det är viktigt med ett tillgänglighetsanpassat och funktionellt resecentrum. För många besökare är detta det första de ser av Sundsvall, och första intrycket av en stad är viktigt.

– Järnvägsstationens nuvarande koppling till stadskärnan och busstrafik är dessutom svag, vi vill förbättra möjligheten att byta mellan buss och tåg och öka tillgängligheten till stationsområdet för alla transportslag, säger Viveca Norberg,  projektledare på Sundsvalls kommun.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)