Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny version av branschrekommendationer om bussar

Följer inte branschens rekommendationer. Foto: Ulo Maasing.

Följer inte branschens rekommendationer. Foto: Ulo Maasing.

Nu finns en ny version av de gemensamma branschrekommendationerna i Buss 2014. Där beskrivs de funktionskrav på bussar som branschen gemensamt har enats om när det gäller upphandlingar av busstrafik i Sverige.. I den senaste versionen som nu föreligger finns flera nyheter.

Det gäller bland annat rekommendationer för antal dörröppningar i olika bussklasser och dör cykelhållare.

Dessutom rekommenderas det i den nya versionen av Buss 2014 att det bör vara trafikföretaget som ska se till att de funktioner och krav som beskrivs i dokumentet ska vara uppfyllda och ha full funktion under hela avtalsperioden.

Syftet med Buss 2014 är att den ska utgöra standard vid upphandlingar av busstrafik i Sverige.

Branschorganisationerna Sveriges Bussföretag och Svensk Kollektivtrafik rekommenderar starkt att trafikbeställarna inte gör några undantag från rekommendationerna som har tagits fram av avtalskommittén inom Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik.

Den nya versionen av Buss 2014 kan laddas ner här.

Share Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)