Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

1300 besökte senaste bussmässan

En av utställarna på premiärupplagan av Bus2Bus var Scania som visade en CityWide hybrid. Foto: Messe Berlin.

En av utställarna på premiärupplagan av Bus2Bus var Scania som visade en CityWide hybrid. Foto: Messe Berlin.

Mer än 1300 besökare från 21 länder och 73 utställare från tretton länder.  Så kan man sammanfatta Europas senaste bussmässa, Bus2Bus som ägde rum i Berlin i veckan. Mässan arrangerades av den tyska bussbranschens organisation bdo, Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer tillsammans med Berlinmässan.

Årets mässa var den första bussmässan i Tyskland som arrangerats av den tyska bussbranschen och var samordnad med bdo:s kongress. Själva mässan i två av Berlinmässans hallar bjöd inte på några stora nyheter, även om de största europeiska busstillverkarna fanns på plats: Volvo, Scania, Mercedes-Benz, VDL och MAN.

Vid sidan om bdo-kongressen och utställningen erbjöd Bus2Bus ett framtidsforum med en rad seminarier som tog upp framtidsfrågor för bussbranschen: digitaliseringens betydelse, autonoma fordon, alternativa drivmedel och innovativa tjänster.

På plats fanns också den tyske transportministern Alexander Dobrindt som bland annat pläderade för en större satsning på elektriska bussar.

Starten för Bus2Bus kan verka blygsam, men bdo och Berlinmässan slår fast att mässan har kommit för att stanna. Bdo:s vd Christiane Leonard var entusiastisk.

– Jag är överlycklig över den framgångsrika premiären för Bus2Bs. Men en premiär vore inte en premiär om den inte fick en fortsättning. Därför kommer Bus2Bus att äga rum igen i Berlin om två år, den 26 – 28 mars 2019

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)