Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN förnyar sin Lion´s Coach

Nya MAN Lion´s Coach får premiär på Busworld i Kortrijk. Bild: MAN.

Nya MAN Lion´s Coach får premiär på Busworld i Kortrijk. Bild: MAN.

Den tyska busstillverkaren MAN kommer på den stora bussmässan Busworld i Kortrijk i höst att premiärvisa en ny version av sin turistbuss Lion´s Coach. I oktober börjar EU:s nya krav på vad bussar ska tåla om de välter eller slår runt att gälla. Med det som bakgrund har MAN förnyat sin klassiska turistbuss Lion´s Coach utöver det som krävs för att klara de nya EU-reglerna.

MAN har förnyat designen, både i front, sida och bakparti. Bland annat strålkastarna är helt nya och förutom ett betydligt modernare utseende kan de nu i likhet med baklyktorna fås som LED-strålkastare som är omkring 50 procent ljusstarkare än halogenstrålkastare och därtill har en lägre räckvidd.

Även interiören har förnyats, enligt den begränsade information som tillverkaren hittills har släppt.  Nya MAN Lion´s City kommer att premiärvisas för en större publik i samband med Busworld i Kortrijk den 20 – 25 oktober.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)