Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittiska dubbeldäckare fixar kollektivtrafik i Alperna

För första gången någonsin sätts brittisktillverkade dubbeldäckare i injetrafik i Schweiz. Foto: PostBus.

För första gången någonsin sätts brittisktillverkade dubbeldäckare i injetrafik i Schweiz. Foto: PostBus.

För första gången någonsin kommer en flotta av brittiska dubbeldäckare att sättas i reguljär linjetrafik i Schweiz. Det är PostBus i Schweiz som  har beställt 19 tvåvåningsbussar från den brittiska busstillverkaren Alexander Dennis, ADL. De första bussarna kommer att sättas i trafik i dagarna.

Att PostBus investerar i dubbeldäckare är inget nytt – de första kom till östra Schweiz 1995. Däremot är de aktuella bussarna de första brittisktillverkade i PostBus flotta och därtill de första brittisktillverkade dubbeldäckare som någonsin sålts till Schweiz.

Bussarna är baserade på ADL:s Enviro500 men särskilt anpassade till PostBus behov och schweiziska regelverk.

De första bussarna sätts i trafik i området Engelburg – St. Gallen – Heiden och anses av PostBus vara lämpliga för de slingrande alpvägar där de ofta kör. De tretton meter långa och fyra meter höga bussarna har 78 sittplatser och 55 ståplatser, medan de ledbussar som PostBus använder har fler ståplatser än sittplatser.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)