Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen på jakt efter hållbara företag och personer

Transportföretagen söker nomineringar till sitt hjållbarhetspris som tidigare hette Pegasuspriset.

Transportföretagen söker nomineringar till sitt hållbarhetspris som tidigare hette Pegasuspriset.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, söker nu nomineringar till Transportföretagens Hållbarhetspris. Priset har delats ut sedan 2008, men hette tidigare Pegasuspriset. Priset syftar till att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor.

Priset riktar sig till personer och organisationer som är verksamma inom transportsektorn som har visat vägen mot en mer hållbar utveckling ur såväl miljömässiga som ekonomiska och sociala aspekter.

Under våren kommer alla nomineringar att ställas samman. och därefter kommer juryn att sammanträda för att välja ut den mest kvalificerade kandidaten som koras till pristagare av Transportföretagens Hållbarhetspris 2017.

Priset delas ut i samband med en ceremoni i Stockholm den 19 oktober 2017.  Vinnaren belönas med 50 000 kr som pristagaren får skänka till valfritt hållbarhetsprojekt.

Juryn består av Catharina Elmsäter-Swärd, tidigare infrastrukturminister och nuvarande ordförande på Drive Sweden, Magnus Jäderberg, godsstrateg på trafikkontoret i Göteborg, Stefan Edman, biolog och författare, Leif Zetterberg, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och egen företagare på Övergrans jordbruk och Daniel Boman, journalist och redaktör för magasinet Aktuell Hållbarhet.

Tidigare pristagare är: Svebol Logistics (2014) ICA (2013), Varbergs Hamn (2012), Maersk Line (2011), Taxi Stockholm och Taxi 020 (2010), Göteborgs Hamn (2009), Renova (2008).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)