Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ekman köper bussbolag

Johan Ekman förvärvar anrika familjeföretaget Lindkvist Buss i Tyresö. Foto: Ekmanbuss Flexibussitet.

Johan Ekman förvärvar anrika familjeföretaget Lindkvist Buss i Tyresö. Foto: Ekmanbuss Flexibussitet.

En av bussbranschens mest välkända profiler, Johan Ekman, fortsätter att växa som bussföretagare och researrangör. Ekman förvärvar nu det anrika och familjeägda bussbolaget Lindkvist Bussmed bas i Tyresö sydost om Stockholm. Johan Ekmans bussflotta utökas därmed med två helt nytillverkade bussar med en kapacitet om 50 respektive 57 sittplatser.

Lindkvist Buss har anor tillbaka till 1940-talet.

I samband med förvärvet kompletterar Johan Ekman kundbasen  och breddar reseutbudet för dem som önskar genomföra kortare resor, exempelvis idrottsklubbar, och som inte behöver den extra lyx som medföljer EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor 1st Bussness Class.

– ag har sedan slutet av 80-talet haft en god samarbetspartner i Tony Lindkvist som drivit bolaget i decennier. Vi har alltid haft en ömsesidig respekt för varandra och branschen. Lindkvist Buss grundvärderingar och mångåriga erfarenhet är något jag fortsatt vill värna om, bolaget är precis lagom stort för att bibehålla familjekänslan.

– EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor 1st Bussness Class blir nu ett än mer naturligt val för de kortare, något närmre, resmålen, säger Johan Ekman, Grundare och vd EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor 1st Bussness Class.

– Säkerhet och service har alltid varit det viktigaste för oss. Såväl bokning som själva körningen. Tack vare vår långvariga vistelse i bussbranschen som ett litet, familjeägt företag har vi alltid kunnat garantera dessa kvaliteter. Även miljötänket, i tanke och handling, har varit en del av vår verksamhet. Jag är fullkomligt övertygad om att Johan Ekman kommer fortsätta denna utveckling och lyfta bolagen till nästa nivå, säger Tony Lindkvist, vd, Lindkvist Buss.

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)