Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånskt elbussavtal underskrivet

Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för miljö och teknik och Stefan Svalö (S), ordförande kollektivtrafiknämnden i Region Skåne skrev på torsdagen avtal om elbussar i Malmö.

Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för miljö och teknik och Stefan Svalö (S), ordförande kollektivtrafiknämnden i Region Skåne skrev på torsdagen avtal om elbussar i Malmö.

Region Skåne och Malmö stad skrev på torsdagen under ett avtal om att elbussar ska sättas i trafik i Malmö. Avtalet om genomförande gäller stadsbusslinjerna 3 och 7. Nu återstår att bestämma exakt hur och när trafiken kan starta utifrån ekonomiska och affärsmässiga förutsättningar.

– Det är så här vi gör Malmö mer hållbart, genom att erbjuda attraktiva alternativ till den egna bilen för Malmöborna. Elbussar är ett steg mot en mer miljövänlig och tillgänglig kollektivtrafik. Jag är glad åt att vi och regionen satsar gemensamt på detta, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för miljö och teknik.

– Eldrivna bussar är inte bara ett miljövänligt alternativ, det gör också kollektivtrafiken mer attraktiv när den blir tystare, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)