Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Birka kryssar till tomten

I vinter går det att ta sig till tomten sjövägen. Foto: Birka Cruises.

I vinter går det att ta sig till tomten sjövägen. Foto: Birka Cruises.

Kryssningsrederiet Birka Cruises seglar i vinter till tomten i finska Lappland. Julen 2017 lanserar Sveriges enda renodlade kryssningsrederi en unik,  fyra dygn lång kryssning med utflykt till norra polcirkeln.

– Nu gör vi det möjligt att kryssa till tomten, det har ingen annan gjort tidigare. Renar, midvinter, norra polcirkeln, enda officiella tomten i världen och kanske norrsken – det exotiska finns närmare än vi tror. Detta är en resa för den som har sett och gjort allt, som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning, säger Marcus Hammarström, marknadschef hos Birka Cruises.

Den 22 december avgår Santa Cruise med totalt 1 800 platser. Under kryssningen erbjuds hela julen paketerad och klar med julens alla aktiviteter, smaker och musik. Under kryssningen tillbringas en dag vid norra polcirkeln med möjlighet att besöka världens enda officiella tomte i Rovaniemi på självaste julafton.

– Ett annorlunda sätt att fira jul och en unik upplevelse för alla åldrar. Perfekt för de som vill samla hela familjen och umgås utan måsten och stök. Eller de som hellre vill ha en minisemester och julstämning utan tjocka släkten, säger Marcus Hammarström.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)