Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN bygger nytt i Malmö

Det första spadtaget till nya MAN Truck and Bus Center i Malmö togs på onsdagen av från vänster Karsten Vestergaard, VD Vestergaard Nielsen A/S, Anders Jarl, Wihlborgs Fastigheter AB, Niels-Jörgen Toft Jensen, VD MAN Truck & Bus Sverige och Norge och Christer Pettersson, Servicemarknadschef MAN Truck & Bus Sverige. Foto: MAN.

Det första spadtaget till nya MAN Truck and Bus Center i Malmö togs på onsdagen av från vänster Karsten Vestergaard, VD Vestergaard Nielsen A/S, Anders Jarl, Wihlborgs Fastigheter AB, Niels-Jörgen Toft Jensen, VD MAN Truck & Bus Sverige och Norge och Christer Pettersson, Servicemarknadschef MAN Truck & Bus Sverige. Foto: MAN.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN öppnar ett nytt MAN Truck and Bus Center i Malmö. På onsdagen togs det första spadtaget till den nya anläggningen som ska vara färdig nästa sommar. Det blir MAN:s första helägda Truck & Bus Center i Sverige och ska ligga nära den Yttre Ringvägen (E6, E22) i korsningen Vattenverksvägen/Toftanäsvägen i Burlöv.

På den 14 800 m² stora tomten kommer en tvåvåningsbyggnad uppföras. Byggnaden omfattar 2 300 m² varav 1 600 m² kommer att användas för en modern serviceverkstad och reservdelslager. Vidare kommer det att finnas försäljningskontor och showroom.

– Det är med glädje som vi nu tar nästa naturliga steg i MAN:s utveckling på den svenska marknaden och investerar i MAN Truck & Bus första Truck & Bus Center i Sverige, som blir en av de mest moderna verkstäderna i Norden. Med den här investeringen bekräftar MAN tydligt sina ambitiösa planer i Sverige och då framför allt i Skåne, säger Fabian Knappik, Country Manager MAN Truck & Bus Sverige AB.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)