Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretag i regnbågens färger

För femte året i rad deltar Flygbussarna och Nobina i Stockholm Pride – Skandinaviens största pridefestival och Sveriges största gaufest. Foto: Ulo Maasing.

För femte året i rad deltar Flygbussarna och Nobina i Stockholm Pride – Skandinaviens största pridefestival och Sveriges största gatufest. Foto: Ulo Maasing.

Om lite drygt en månad är det dags för Stockholm Pride som är Nordens största  Pridefestival. Paraden på lördagen, i år den 5 augusti, är också Sveriges störst gatufest med ungefär 50 000 deltagare i själva paraden och runt en halv miljon åskådare som kantar paradvägen. Liksom i fjol kommer två stora bussföretag att delta i Stockholm Pride, Nobina och Flygbussarna.

Nobina har i år växlat upp sin satsning på Stockholm Pride och är nu såväl officiell bussoperatör för festivalen som silverpartner till denna.

Att företaget är silverpartner innebär att man kommer att synas mer under festivalen, både med en större utställaryta i Pride Park och med en plats längre fram i paraden.

Dessutom har Nobina som en del av det treåriga avtalet med Pride lånat ut en buss till Prideorganisationen i Sverige om organisationen kan använda i samband med festivaler runt om i landet.

– Vi använder Pride som ett verktyg för att prata om vårt mångfaldsarbete, säger Nobinas operative chef Peter Hagert till företagets personaltidning Access.

– Och då menar vi inte bara HBTQ-frågor utan mångfald i stort. Vi vill visa att alla är välkomna att jobba hos oss eller resa med oss. Vi ser mångfald som en tillgång.

Det är femte året i rad som Nobina deltar i Stockholm Pride. Lika länge har Flygbussarna medverkat i Pridefestivalen.

I år deltar inte bara Flygbussarna utan också företagets nya satsning Flygbussarna Door to Gate.

– Som företag tycker vi att det är en självklarhet att visa att vi står bakom alla människors lika värde, framhåller företaget.

Flygbussarna har i många år haft regnbågsfärgerna som dekoration på sina bussar, till en början sannolikt utan att de ens visste vad regnbågsflaggan står för…

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)