Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Plan ska göra att bussen kommer fram

Karl Henriksson(KD): Ny trafikplan ska öka framkomlighet och locka fler till kollektivtrafiken.

Karl Henriksson(KD): Ny trafikplan ska öka framkomlighet och locka fler till kollektivtrafiken.

Stockholms läns landsting ska ta fram en trafikplan. Syftet är bland annat att göra det lättare för busstrafiken att komma fram och därmed locka fler till kollektivtrafiken. Det har trafikplaneberedningen i landstinget  beslutat.

– Syftet är att planera hur vi ska nå målen som vi har satt upp för kollektivtrafiken. Vi behöver en gemensam väg att hålla oss till eftersom alla beslut och åtgärder påverkar trafiken. Det är lätt att bara se enskilda delar men här ska vi syssla med helheten, säger Karl Henriksson (KD), ordförande för trafikplaneberedningen i Stockholms läns landsting.

Bland målen som trafikplanen ska ta tag i finns en kraftigt ökad kollektivtrafikandel och förbättrade restider jämfört med bilen.

– Vi ska samarbeta med kommunerna i Stockholms län och andra aktörer i regionen för att ha alla med oss. Vi blir många fler stockholmare under de kommande decennierna och behöver jobba hårt för hållbara resor. Bussar, båtar, spårvägar, tunnelbanor och pendeltåg behöver samspela för en effektiv trafik, säger Karl Henriksson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)