Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rejäl terminalröra stundar i Stockholm

Det blir tufft i trafiken i och kring Cityterminalen den 30 juni – 8 juli. Foto: Ulo Maasing.

Det blir tufft i trafiken i och kring Cityterminalen den 30 juni – 8 juli. Foto: Ulo Maasing.

Det kommer att bli ordentligt körigt i trafiken kring och på Cityterminalen under perioden 30 juni – 8 juli. Anledningen är tågtrafiken – och bristen på denna. Under perioden kommer nämligen all SJ:s tågtrafik söder och norrut till och från Stockholms Central att vara inställd eftersom det nya signalsystemet i Citytunneln under Stockholm då ska trimmas in. För busstrafiken till och från Cityterminalen kommer konsekvenserna att bli omfattande.

Ett stort antal bussar kommer att ersätta all SJ:s tågtrafik med avgångar från Cityterminalen. För ordinarie busstrafik förmodas detta innebära mycket stor påverkan, konstaterar trafikledningen vid Cityterminalen.

För att göra det lättare att komma fram har man vidtagit en rad åtgärder. Här är Cityterminalens egen lista på åtgärderna:

Avgående ersättningsbussar till Södertälje Syd och Bålsta
Avgående ersättningsbussar till Södertälje Syd kommer att avgå från Gate B och avgående ersättningsbussar till Bålsta kommer att avgå från gate 8 & 9.
Det betyder att ingen annan trafik får använda dessa gater om inte Cityterminalens trafikledare ger tillåtelse.

Ankommande ersättningsbussar släpper av vid Klarabergsviadukten (KBV)
Alla ankommande tågersättande bussar till Stockholm släpper av sina resenärer vid Klarabergsviadukten (Stockholm Central norra delen). Även trottoarytan innan KBV, där det annars är taxihållplats kan användas.  All annan trafik har förbjudits där under perioden. Trafikvakter kommer att finnas på plats.

Cityterminalens ordinarie ankommande bussar
Cityterminalens ordinarie ankommande bussar önskas i möjligaste mån att använda KBV för att släppa ankommande. Ring trafikledningen 10 minuter för individuell prövning vad som gäller. Det kommer också förekomma att avstigning kommer att ske på gater inne i terminalen.

Flygbussarnas ankommande
Flygbussarnas ankommande trafik släpper vid gate 7 eller på ytan innanför (plattan). Trafikledare finns på plats och hänvisar.

Parkering och uppställning av bussar
Ingen parkering eller uppställning av bussar på plattan (innanför gate 7) kommer vara möjlig under ersättningsperioden. Om inte Cityterminalen kan erbjuda parkering (även till avtalskunder) så hänvisas man till ytorna runt kvarteret Klarabergsgatan-Blekholmsterassen-Kungsbron. Dessa ytor har tillägnats alla tågersättande bussar samt Cityterminalens bussföretagskunder. Stoppförbud gäller för all övrig trafik. Trafikvakter kommer att patrullera. Hör med Citytrafikens trafikledning vad som gäller för just dina parkerningsmöjligheter vid varje tillfälle. (Gäller ej flygbussarna).

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)