Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rolfs Flyg & Buss in i rederi

Nya Älvsborgs fästning. Foto: Wikimedia Commons/Artemis.

Nya Älvsborgs fästning. Foto: Wikimedia Commons/Artemis.

En av landets största gruppresearrangörer, Rolfs Flyg & Buss, har gått in som delägare i Svenska Västkustlinjen som arrangerar dags- och flerdagarsturer längs Bohuslänskusten från Göteborg till Strömstad samt ansvarar för Nya Älvsborgs Fästning.

Tidigare har Strömma Turism och Sjöfart drivit verksamheten på Nya Älvsborgs Fästning, men vid årsskiftet fick man besked från Statens Fastighetsverk som äger fästningen att avtalet inte skulle förlängas. Istället togs det över av Svenska Västkustlinjen.

Med delägarskapet tar Rolfs Flyg och Buss del i driften av Nya Älvsborgs Fästning vid Göta Älvs inlopp. Fästningen är sedan länge ett populärt turistmål i Göteborg med eget värdshus, konferensanläggning och guidning.

– Det här är en stor möjlighet för oss att fortsätta stärka vårt varumärke som ledande gruppresearrangör. Vi har som ambition att hela tiden ha ett utbud och samarbetspartners som stödjer den efterfrågan vi ser, säger Emanuel Karlsson, vd för Rolfs Flyg och Buss.

– Älvsborgs Fästning är en riktig Göteborgsklenod och lockar tusentals resenärer varje år. Det är väldigt roligt att nu vara en del av detta arv och utveckla turismnäringen här i Göteborg, en näring som har stor potential att växa.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)