Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbussoffensiv på Arlanda

Nettbuss Bus4You satsar på trafiken till Arlanda. Foto: Nettbuss.

Nettbuss Bus4You satsar på trafiken till Arlanda. Foto: Nettbuss.

Nettbuss Travel ökar sin trafik till och från Arlanda flygplats efter sommaren. Satsningen görs inom ramen för Nettbuss Bus4You och innebär utökad trafik mellan Karlstad och Arlanda samt en investering på närmare 20 miljoner kronor i nya bussar för trafiken.

Det handlar om fyra nya direktbussar för sträckan Karlstad–Arlanda som går via Kristinehamn–Karlskoga–Örebro–Västerås. De nya bussarna är resebolagets premiumalternativ.  Nettbuss Travel förklarar satsningen med en ökad efterfrågan på ett större reseutbud med hög komfort.

– Nyligen investerade vi 30 miljoner i sex nya Nettbuss Bus4You-bussar för sträckan Oslo-Köpenhamn. Denna gång är det Karlstad–Arlanda som gäller och nu ökar vi antalet avgångar för att möta efterfrågan på smidiga och bekväma resor utan byte till och från Arlanda, säger Robert Nyberg, vd för Nettbuss Travel.

För Karlstad innebär satsningen tio nya avgångar i veckan och för Örebro blir fördubblat antal avgångar, vilket innebär 15 turer dagligen mellan Örebro och Arlanda i vardera riktningen. Fredag till söndag kommer avgångar finnas även till Oslo och Stockholm. Trafiken med de nya bussarna kommer igång den 28 augusti.

Satsningen innebär även ungefär tolv nya arbetstillfällen i Västerås.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)