Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Somaliska pensionärer dämpade bussbråk

Dialoger mellan Dalatrafik och boende samt insatser från Somaliska PRO har minskat problemen på Borlängebussarna.

Dialoger mellan Dalatrafik och boende samt insatser från Somaliska PRO har minskat problemen på Borlängebussarna.

Efter omfattande problem med stenkastning mot bussar och stök ombord har situationen på bussarna i Borlänge nu lugnat ner sig avsevärt. Till en stor del beror det på seniorer från Somaliska PRO.

Efter en problematisk vår tog Dalatrafik initiativ till dialog med boende i västra Borlänge, rapporterar SvT Nyheter Dalarna, samtidigt som Somaliska PRO agerade och tog kontakt med föräldrar till ungdomar som stökade.

Sedan dess har det inte inträffat några incidenter.

– Det är mycket lugnare nu än i våras och det kan vi till stor del tacka Somaliska PRO för säger busschauffören och skyddsombudet Madeleine Wibecker till SvT Dalarna.

– Vi har kämpat hårt för att få stopp på stenkastning och busliv genom att nattvandra, och har uppmanat föräldrarna att ta ansvar för sina barn. Vi har lagar och regler i Sverige och det ligger i allas intresse att busstrafiken fungerar, säger Abji Haji Abdullah vid Somaliska PRO.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Att det ska vara så svårt för oss ”infödingar” att fatta. I många, kanske de flesta, av våra ”invandrargrupper” fungerar fortfarande respekten för äldre. Och för exempelvis gravida kvinnor och människor med handikapp. Att låta seniorer prata med sina busiga ungdomar tycks vara synnerligen effektivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)