Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tala om stamkund: Har åkt samma buss i 37 år

Niclas Höglund, gruppchef på Nobina Skaraborg, delar ut blommor till kunden Ann-Britt Lundqvist från Töreboda, och tackar henne för att hon åkt tagit bussen i 37 år. Foto: Nobina.

Niclas Höglund, gruppchef på Nobina Skaraborg, delar ut blommor till kunden Ann-Britt Lundqvist från Töreboda, och tackar henne för att hon åkt tagit bussen i 37 år. Foto: Nobina.

Här kan man tala om en nöjd och trogen kund. Ann-Britt Lundqvist från Töreboda har åkt med samma linje till jobbet i 37 år. Hon började alltså långt innan den nuvarande operatören Nobina ens var påtänkt…

Ann-Britt Lundqvist från Töreboda har åkt buss till arbetet på Electrolux i Mariestad varje vardag i 37 år. Hon har klivit på bussen klockan 6.10 i Töreboda där hon bor, och åkt till Hertig Carls torg i Mariestad där hon arbetade och hem igen med bussen klockan 16.15.

Resan tog ca 20-25 minuter och hon passade nästan alltid på att vila och sova lite på bussresan.

– Det är så avkopplande och skönt att passa på att vila på bussen på väg till och från jobbet, säger Ann-Britt.

Den 30 april gjorde hon sin sista arbetspendling med just den bussen. Anledningen var att Electrolux där hon arbetade lades ner, så nu står hon till arbetsmarknadens förfogande.

– Men jag fortsätter såklart att åka buss för jag gillar inte att åka bil. Men jag gillar bussförare väldigt mycket! säger Ann-Britt med ett skratt och berättar att hon kommer fortsätta att åka buss en hel del framöver, både för att göra lite ärenden runt om i Skaraborg och även träffa barnbarnen.

– Det märkliga är att det inte har inträffat en enda liten incident på bussen under alla dessa 37 år! Jag tror inte ens vi kommit försent nån gång och alla bussförare på Nobina är jättetrevliga! säger hon och berättar att man lär ju känna busschaufförerna efter så lång tid .

– För att nämna ett exempel på vår kundnöjdhet så visar senaste mätningen att vi har 98 procent nöjda kunder i Skövde stadstrafik, säger Vicki Maier, marknadsförare på Nobina som kör all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Men, som sagt, Ann-Britt började ta bussen långt innan Nobina föddes.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)