Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis får förlängt i Jönköping

Keolis får förlängt trafikavtal i Jönköping. Foto: Ulo Maasing.

Keolis får förlängt trafikavtal i Jönköping. Foto: Ulo Maasing.

Jönköpings Länstrafik (JLT) och Keolis har kommit överens om att förlänga trafikavtalet för stadsbusstrafiken i Jönköping med två år. Avtalet sträcker sig nu till sommaren 2021.

– Vi är glada över att vi gemensamt förlängt avtalet, vilket ger oss goda förutsättningar att utveckla trafiken vidare. Vi är mycket nöjda med den höga leveranskvalitet Keolis levererat och ser fram emot att fortsatt arbeta tillsammans för att utveckla trafiken för fler och nöjdare kunder, säger Christine Leppänen, trafik- och planeringschef på Jönköpings Länstrafik.

Förra året gjordes 13 625 000 resor med stadsbussarna i Jönköping. Trafiken sysselsätter över 400 medarbetare och bedrivs med 100 bussar. Samtliga fordon drivs på ett förnybart bränsle.  Keolis har på uppdrag åt JLT bedrivit trafiken sedan 2011 då Arriva i praktiken fick sparken av JLT eftr stora problem med stadstrafiken.

– Vi är stolta över att få fortsatt förtroende från JLT. Genom förlängningen av trafikavtalet skapar vi en stabil grund för att kunna fortsätta utveckla kollektivtrafiken, säger Stefan Gustavsson, affärsområdeschef Keolis.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)