Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny stadsbuss från MAN

Tredje generationens LIon´s City från MAN kommer ut på marknaden under det första kvartalet nästa år. Bild: MAN.

Tredje generationens LIon´s City från MAN kommer ut på marknaden under det första kvartalet nästa år. Bild: MAN.

Den tyska busstillverkaren MAN lanserar nu en helt ny generation av sin stadsbuss Lion´s City. Det är den tredje generationen Lion´s City – en buss som under senare år har haft betydande framgångar på den svenska stadsbussmarknaden. Nya Lion´s City kommer ut på marknaden under våren 2018, men ska redan från september i år att rulla i fälttester hos ett antal utvalda trafikföretag.

Nya Lion´s City har bland annat ny front och större fönster på sidorna,. Bild: MAN.

Nya Lion´s City har bland annat ny front och större fönster på sidorna,. Bild: MAN.

Hittills har hemlighetsmakeriet kring den nya stadsbussen varit stort.

Förarplatsen är ny. Några närmare detaljer kring nya Lion´s City har ännu inte släppts av MAN. Bild: MAN.

Förarplatsen är ny. Några närmare detaljer kring nya Lion´s City har ännu inte släppts av MAN. Bild: MAN.

När bussmagasinet.se härom veckan besökte MAN:s fabrik i polska Stararchowice rådde totalt fotoförbud. Företrädare för bolaget tejpade till och med för linsen på besökarnas mobiltelefoner, och det enda som visades då var en avancerad 3D-rendering av nya Lion´s City. Men nu har MAN lättat lite, men bara lite, på förlåten.

Till det yttre går det inte att missta sig på att det handlar om en stadsbuss från MAN. Och det är en helt ny buss det handlar om som kommer att finnas med en konventionell drivlina för diesel eller gas, men också för eldrift.

Sidorutorna går längre ner än på dagens version vilket ger bussen ett lättare och elegantare utseende. Men det gör också interiören luftigare. Fronten har fått ett nytt utseende med nya strålkastare som även kan fås som LED-strålkastare. Liksom på nyligen lanserade Lion´s Coach är positionsljusen LED.

Även bakpartiet har fått ny design. Baklyktorna har nu LED-lampor som standard.

Förarplatsen är helt ny.

Några närmare detaljer kring nya Lion´s City har ännu inte släppts av MAN.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)