Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storleverans av Ivecobussar

Iveco Bus levererar i sommar och hjöst 142 Iveco Crossway till danska bussoperatörer. Foto: Iveco.

Iveco Bus levererar i sommar och höst 142 Iveco Crossway till danska bussoperatörer. Foto: Iveco.

Busstillverkaren Iveco Bus har inlett en leverans av 142 bussar för regional- och stadstrafik i Danmark. Leveranserna ska pågå en bit in på hösten. Bakgrunden är att Iveco Bus i början av året vann en upphandling som tre danska trafikhuvudmän gjorde i början av året.

De tre huvudmännen är Midttrafik, Sydtrafik och Movia. Bussarna ska gå till sammanlagt nio operatörer.

Samtliga bussar är av modell Iveco Crossway. 118 av bussarna är avsedda för regionaltrafik och har normal golvhöjd, medan de återstående 24 är lågentrébussar för stadstrafik. Bussarna tillverkas i tjeckiska Vysoké Mýto. Sedan Crossway lanserades 2006 har modellen sålts i närmare 30 000 exemplar.

De bussoperatörer som delar på storleveransen från Iveco Bus är Herning Turist, Jens Jensens & Sønner, Fårup Rute & Turist, Ketty & Villy’s Buslinier, Umove, De Blå Busser, Herning Bilen, Arriva och Keolis.

Taggat som: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)