Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania i indiskt bussamarbete

ScaniaIndien

Scania och statliga Swedfund samarbetar i Indien. Foto: Scania.

Busstillverkaren Scania och det statliga svenska riskkapitalföretaget Swedfund har tillsammans med en lokal indisk partner skapat en bussoperatör i Indien. Operatören  har fått ett 15-årigt koncessionsavtal. med lokaltrafken i staden Nagpur, Nagpur Municipal Corporation.

Det gemensamma bolaget kommer nu att bygga upp verksamheten för att inledningsvis tillhandahålla 55 gröna bussar som drivs av etanol framställt på en restprodukt från sockerproduktion.

Bolaget har tilldelats ett 15 års koncessionsavtal med Nagpur Municipal Corporation. Bussarna kommer att köras i Nagpur, en av de städer som ingår Indiens satsning för en hållbar transportsektor och renare städer.

Det gemensamma bolaget kommer nu att bygga upp verksamheten för att inledningsvis tillhandahålla 55 gröna bussar som drivs av etanol framställt på en restprodukt från sockerproduktion. Bolaget har tilldelats ett 15 års koncessionsavtal med Nagpur Municipal Corporation. Bussarna kommer att köras i Nagpur, en av de städer som ingår Indiens satsning för en hållbar transportsektor och renare städer. SST är en pionjär inom grön kollektiv busstrafik i Indien och därmed en viktig del i landets vision om en fossilfri kollektivtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)