Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expresbussar poppar upp sig

Smith & Tell – ut på kompakt expressbussturné.

Smith & Tell – ut på kompakt expressbussturné.

Kompakt och poppigt satar Nettbuss Bus4You på i samband med sitt tioårsjubileum under sensommaren. Företaget skickar ut den svenska popduon Smith & Tell på en miniturné med start på fredag. Duon ska göra tolv spelningar på lika många orter i sin bussturné Bus4You unplugged. Turnén börjar i Malmö på fredag morgon och avslutas i Karlstad på eftermiddagen på måndag eftermiddag.

Duon består av artisterna och låtskrivarna Maria Jane Smith och Victor Thell. Maria och Victor har skrivit låtar till andra artister som har streamats över en kvarts miljard gånger på Spotify, de har vunnit Denniz Pop Awards och i dagarna sålde deras egna singel ”Statue” guld.

– När vi fick frågan om turnén var det för vrickat för att tacka nej. Vem vill inte åka på bussturné liksom? Tolv gig, på tolv olika orter, på fyra dagar är en spännande utmaning, säger Maria Jane Smith.

– Vi hoppas att vädergudarna är med oss och vill någon ha skjuts har vi en hel buss till vårt förfogande.

Smith & Thell släppte i maj 2017 sitt debutalbum Soulprints. I sommar har de bland annat turnerat i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Belgien. Singlarna ”Toast”, ”Statue” och ”Hippie Van” har spelats flitigt på radio. Förutom artister i eget namn är Maria och Victor också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. De har skrivit musik till bland andra Molly Sandén (Freak), Oscar Zia (Human för melodifestivalen 2016), Samir & Viktor (Groupie).

De har också producerat andra artister.

Det späckade turnéschemat ser ut så här:
Malmö, Stortorget kl. 09.00, 1 september
Lund, Stortorget kl. 11.30, 1 september
Helsingborg, Kungstorget kl. 16.00, 1 september
Göteborg, Gustav Adolfs torg kl. 10.00, 2 september
Borås, Resecentrum kl. 13.00, 2 september
Jönköping, Hovrättstorget kl. 16.30, 2 september
Linköping, Stora torget kl. 10.00, 3 september
Norrköping, Centralstationen kl.13.00, 3 september
Stockholm, Klarabergsviadukten kl. 17.00, 3 september
Västerås, Västerås central kl. 10.00, 4 september
Örebro, Järntorget kl. 13.30, 4 september
Karlstad, Karlstad C kl. 16.45, 4 september

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)