Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning i Skellefteå

Bussresandet ökar kraftigt i Skellefteå. Foto: Skellefteå buss.

Bussresandet ökar kraftigt i Skellefteå. Foto: Skellefteå buss.

Allt fler tar bussen i Skellefteå. Hittills i år har det gjorts nästan 60 000 fler resor i stadstrafiken jämfört med fjolåret. Det motsvarar en ökning på över åtta procent.  Från och med januari till och med juli i år gjordes totalt 753 501 resor med Skellefteå buss. Det är 58 691 fler resor jämfört med samma tidsperiod ifjol och innebär en ökning på 8,45 procent.

– Det är glädjande siffror som stimulerar oss i arbetet framåt. Ju fler som åker med oss, desto mer kommer vi att kunna dimensionera upp vårt trafikutbud, säger Andreas Olofsson, vd på kommunägda Skellefteå buss.

Bussresandet minskar generellt under sommaren, men i år har maj, juni och juli varit förhållandevis starka månader trafikmässigt sett.

– Under 2016 ökade bussresandet med 13 procent över hela året. Då hade vi en väldigt positiv höst. Efter den här sommaren ser vi potentialen i att både befintliga och nya resenärer väljer oss oftare, säger Andreas Olofsson.

– Vi ser att vår kommunikation om kollektivtrafikens fördelar, för både individen och miljön, ger genomslag i en större medvetenhet. Våra satsningar på digitala biljettlösningar uppskattas av resenärerna. Våra investeringar i en modernare fordonsflotta har gjort bussresandet mer komfortabelt, och vi har dessutom ytterligare tio nya bussar på väg in under hösten.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)