Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland mer poppis än någonsin

Vinodling i Rhendalen. Tysklands popularitet som resmål bara ökar. Foto: Ulo MAasing.

Vinodling i Rhendalen. Tysklands popularitet som resmål bara ökar. Foto: Ulo MAasing.

Tyskland har aldrig tidigare varit så populärt som besöksmål. Under första halvåret i år har den inkommande turismen till landet ökat kraftigt. Preliminära siffror från den tyska statistiska centralbyrån, Statistisches Bundesamt, visar på 36,7 miljoner internationella övernattningar i logianläggningar med tio bäddar eller fler.  Det är 1,2 miljoner fler övernattningar än under samma tidsperiod föregående år vilket motsvarar ett plus på tre procent.

Från Sverige har 570 563 övernattningar registrerats mellan januari och maj 2017, vilket är en ökning av antalet övernattningar med 0,7 procent jämfört med samma period föregående år. Tyskland är också det land dit flest svenska bussresor går.

Den globala turismen fortsätter att utvecklas positivt under 2017. I början av året förutspådde världsturismorganisationen UNWTO en tillväxtpotential på tre till fyra procent för internationella resor i hela världen, och en tillväxt på två till tre procent för Europa.

– Med en tillväxt på tre procent under första halvåret och över en miljon extra övernattningar uppvisar Tyskland ett ypperligt halvårsresultat som står sig väl i den internationella konkurrensen. Aldrig tidigare har resmålet Tyskland varit så populärt som nu, säger Petra Hedorfer, chef för DZT, Deutsche Zentrale für Tourismus.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Att öppna gränser är betydligt klokare än att stänga dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)