Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utländska besökare lyfter Stockholmsturismen

Vaktavlösningen på Stockholms slott är populär bland de allt fler utländska turisterna i huvudstaden. Foto: Ulo Maasing.

Vaktavlösningen på Stockholms slott är populär bland de allt fler utländska turisterna i huvudstaden. Foto: Ulo Maasing.

Turismen från utlandet till Stockholm fortsätter att öka kraftigt, rapporterar Visit Stockholm. De internationella besökarna i Stockholm ökade med 12% i juni månad jämfört med 2016 och stod för 45% av det totala antalet övernattningar under månaden. Det är den högsta andelen någonsin i juni. Totalt under juni gjordes 1,3 miljoner övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i Stockholm. Det är 48 000, eller 4% fler än i juni 2016. Inhemska övernattningar minskade med 2% i juni.

En summering av det första halvåret 2017 visar på en fortsatt positiv utveckling och +6% för Stockholms besöksnäring. De internationella besökarna ökade med 10% och de inhemska med +4%. Kraftigast är ökningen från Kina, USA, Frankrike och Tyskland.

– Den växande andelen internationella besökare understryker hur viktigt det är att vi fortsätter jobba för fler och attraktiva förbindelser mellan Stockholm och resten av världen. Våra internationella gäster är rena exportinkomster för Sverige och ger nya jobb och växande företag inom besöksnäringen, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

Antalet övernattningar från USA under juni ökade med 34% och totalt under första halvåret med 31%. För besökare från Kina har antalet gästnätter stigit kraftigt, med 39% under det första halvåret 2017 och i juni var Kina den 6e största marknaden i Stockholm med en ökning på 40%.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)