Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med upphandling av anropsstyrt i Halland

Hallandstrafiken har upphandlat anropsstyrd trafik med cirka 300 fordon.

Hallandstrafiken har upphandlat anropsstyrd trafik med cirka 300 fordon.

Hallandstrafiken är nu klar med sin stora upphandling av anropsstyrd trafik. Upphandlingen gäller cirka 300 fordon och 600 förare. Upphandlingen har gällt 16 trafikpaket och det har funnits en begränsning i antal trafikpaket som ett trafikföretag har kunnat tilldelas.

Resultatet har enligt Hallandstrafiken blivit en bredd av trafikföretag från norr till söder där både nya och gamla trafikföretag har vunnit. Prisnivåerna i upphandlingen borgar för en god kvalitet i framtiden, säger man från Hallandstrafiken. Upphandlaren menar också att branschen har tagit sitt ansvar att lyfta taxiyrkets betydelse och status.

Trafikavtalen löper på fyra år och upphandlingen är vörd drygt 150 miljoner kronor om året. Förarna ska certifieras i Hallandstrafikens regi. Fordonen ska motsvafra enaste miljöbilsdefinition och ha fordonspositionering via GPS och hastighetskontroll via ISA.

Hallandstrafiken anser att taxibranschen nationellt står inför stora utmaningar där bristande kvalitet har varit ett inslag på flera platser i landet såväl även i Halland. För att stimulera till en bättre leverans och att taxiyrket uppvärderas har Hallandstrafiken i den senaste upphandlingen bland annat ställt sociala krav enligt Upphandlingsmyndighetens rekommendation gällande t.ex. minimilöner och arbetstid. En begränsning på antal trafikpaket infördes också som en följd utav direktiven i den nya upphandlingslagstiftningen och Region Hallands upphandlingspolicy samt i dialog med medverkande kommuner.

Följande företag har vunnit trafik i upphandlingen:

Göteborgs Buss AB (1 paket)
K-holm Vård och Omsorg AB (2 paket)
Kungsbacka Taxi- & Handikapptransport AB (2 paket)
Bud o Taxi Stjärnraketen AB (3 paket)
Varbergs Taxi AB (3 paket)
Sennans Taxi AB (1 paket)
Taxi Halmstad AB  (3 paket)
Österblad Taxi (1 paket)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)