Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Långväga besökare ökar när Stockholmsturism backar

Turismen i Sverige som helhet och Stockholm backade i juli. Men i huvudstaden ökade de långväga besökarna kraftigt. Foto: Ulo MAasing.

Turismen i Sverige som helhet och Stockholm backade i juli. Men i huvudstaden ökade de långväga besökarna kraftigt. Foto: Ulo MAasing.

Samtidigt som de inhemska besökarna på kommersiella boendeanläggningar i Stockholm minskade något fortsatte de långväga att öka under juli, rapporterar Visit Stockholm. Juli är årets toppmånad, men de senaste två åren har antalet gästnätter minskat. Knappt 1,6 miljoner övernattningar under juli 2017 var 4 % färre än i fjol och 6 % färre än 2015.

Under månaden lockades färre inhemska besökare och färre gäster från norden till länets boendeanläggningar, medan mer långväga besökare fortsätter att öka. I riket som helhet sjönk såväl svenska som utländska gästnätter.

Alla nordiska länder visar negativa siffror både för juli och för året som helhet.

Gästnätter för Europa utanför Norden har totalt sett ökat något (+1%). Detta trots att månaden var svag för de båda största, Tyskland och Storbritannien. En god utveckling visar istället t ex Spanien, Italien, Frankrike och Nederländerna.

Den stora ökningen i antalet gästnätter finns bland besökare från länder utanför Europa. Besökare från USA har hittills i år gjort 70 000 fler övernattningar i länet, en uppgång med 32 %. Gästnätter från indiska besökare ökade med 48 % under månaden, kinesiska med 38 % och japanska med 4 %.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)