Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt företag får stororder på klimatsystem till USA-bussar

600 bussar i Los Angeles ska få svensk klimatkontroll. Foto:Paul Bailey/Wikimedia Commons.

600 bussar i Los Angeles ska få svensk klimatkontroll. Foto:Paul Bailey/Wikimedia Commons.

Svenska VBG Group i Vänersborg har fått en order på elektriska klimatsystem till den amerikanska busstillverkaren Eldorado National. Värdet på ordern uppgår till 13 miljoner dollar, cirka 105 miljoner kronor. Ordern har tagits hem av VBG Groups division Mobile Climate Control.

Mobile Climate Control ska leverera elektriska klimatsystem i upp till sexhundra gasdrivna bussar till den amerikanska busstillverkaren Eldorado National. Bussarna är i sin tur beställda av Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority som är den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken i Los Angeles.

– Detta är en genombrottsorder för oss. Eldorado National är en ny kund och LA Metro har tidigare alltid haft en av våra stora konkurrenter som leverantör av klimatsystemet. Att det dessutom handlar om ett elektriskt klimatsystem gör det extra viktigt, då det är helt ny teknik som kommer att vara standard i framtiden, berättar Clas Gunneberg, divisionschef för Mobile Climate Control.

Klimatsystemen kommer att börja levereras till Eldorado National under slutet av 2017 och leveranserna kommer därefter att pågå under cirka två –tre år.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)