Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fängelse för bussföretagare i Värmland

Ännu en spritbusshärva har nu resulterat i en fällande dom. Foto: Ulo Maasing.

Ännu en spritbusshärva har nu resulterat i en fällande dom. Foto: Ulo Maasing.

Ägaren till ett bussföretag i Värmland har av tingsrätten i Karlstad dömts för bland annat grov varusmuggling och grov olovlig försäljning av alkohol. Domen lyder på nio månaders fängelse samt näringsförbud i tre år. Företagarens sambo döms samtidigt för penningtvätt och försvårande av skattekontroll till villkorlig dom och böter.

Enligt domen har den manlige företagaren fört in alkohol från Tyskland och sedan sålt denna vidare. När polisen slog till våren 2016 fann man över 1 000 liter öl och flera hundra liter vin, sprit och cider vid mannens fastighet.

Värmlands tingsrätt finner det också styrkt att mannen har sålt omkring 3 500 liter öl och cider, knappt 200 liter vin och 76 liter sprit.

Bussföretagaren har erkänt att han har sålt en del alkohol, men säger att det har handlat om små mängder och att försäljningen inte skedde för att han skulle tjäna pengar. De stora mängder alkohol som polisen hittade skulle enligt mannen användas vid en privat fest som han planerade, men som aldrig blev av.

Tingsrätten trodde dock inte på mannen utan ansåg att det fanns en omfattande bevisning som stödde åklagaren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)